ارائه یک مدل شبیه سازی برای ارزيابی، بهبود عملکرد و کاهش زمان انتظار بیماران بخش اورژانس مرکز آموزشی درمانی شهدای عشایر خرم آباد
چکیده
مقدمه: از آنجایي كه بخش اورژانس به عنوان بخش حیاتی و مهم هر بیمارستان محسوب میشود لذا بررسي فرآیندهای ارائه خدمات در بخش اورژانس نقش بسزایی در رضایت بیماران دارد. هدف در این تحقیق شناسایی عوامل تأثیرگذار بر عملکرد بخش اورژانس، تعیین گلوگاههای موجود و ارائه راهکارهای مناسب برای بهبود عملکرد و کاهش زمان انتظار بیماران با استفاده از رویکرد شبیهسازی میباشد.
مواد و روشها: این تحقیق از نوع توصیفی- تحلیلی است. جامعه آماری این تحقیق کلیه مراجعان به بخش اورژانس مرکز آموزشی درمانی شهدای عشایر خرمآباد در بازه زمانی سه ماهه بود که به صورت مقطعی روی 200 بیمار انجام شد. ابتدا فرآیندهای بخش اورژانس احصا و شناسایی گردید و سپس زمان ورود بیماران و زمان ارائه خدمات فرآیندهای بخش اورژانس در یک بازه سه ماهه به صورت تصادفی در سه نوبت کاری صبح، عصر و شب سنجش گردید. سپس وضعیت موجود با استفاده از نرمافزار Arena طراحی و شبیهسازی گردید. با اجرای مدل شبیهسازی شده، گلوگاههای بخش اورژانس شناسایی و 6 سناریو برای رفع گلوگاهها، بهبود عملکرد اورژانس و کاهش زمان انتظار بیماران طراحی و اجرا شد و نتایج مقایسه و تحلیل گردید.
يافتهها: بر اساس خروجی مدل شبیهسازی شده، فرآیندهای آزمایشگاه، ترخیص و سونوگرافی - رادیولوژی به طور متوسط با 174، 71 و 27 دقیقه صف انتظار به عنوان گلوگاههای اصلی شناسایی شدند. بر این اساس 6 سناریو طراحی شده، در مدل شبیهسازی اجرا شد. با توجه به نتایج شبیهسازی سناریو F با کاهش متوسط 8/1 ساعت، دارای بیشترین کاهش متوسط زمان انتظار و سناریو C با کاهش زمان انتظار 6/0 ساعت دارای کمترین کاهش متوسط زمان انتظار بیمار نسبت به سایر سناریوها بودند. همچنین سناریو B کمترین و سناریو F بیشترین خروجی بیمار را نسبت به سایر سناریوها داشتند و این در حالی است که سناریو C که کمترین کاهش در زمان انتظار بیماران را داشت، دارای افزایش 67/11 درصد خروجی بیمار در مقایسه با وضعیت فعلی بود.
بحث و نتيجهگيري: سناریو F، E و A به ترتیب نتایج بهتری نسبت به سایر سناریوها داشتند و با توجه به محدودیتهای منابع و هزینه در سناریوهای F و E، اجرای سناریو A (اضافه کردن 2 نفر کارشناس آزمایشگاه) که منجر به کاهش متوسط زمان انتظار بیماران به مدت 43/1 ساعت نسبت به وضع موجود میشود، توصیه میگردد.
ارجاعات
- در حال حاضر ارجاعی نیست.