پایش میزان ید ادرار دانش آموزان 8-10 ساله استان لرستان در سال 1398
چکیده
مقدمه: کمکاری تیروئید، گواتر ساده، مشکلات روانی-حرکتی، اختلالات عصبی شنوایی و کرتینیسم از شایعترین اختلالات مربوط به کمبود ید (IDD) است. این مطالعه به منظور بررسی میزان ید ادرار در دانش آموزان 8-10 ساله استان لرستان در سال 1398 انجام شد.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی 236 دانش آموز از هر دو جنس با محدوده سنی 8-10 سال ساکن مناطق شهری و روستایی به طور تصادفی با نمونهگیری به روش خوشهای انتخاب شدند. ید ادرار آنها به روش هضم اسیدی اندازهگیری شد. از نرم افزار SPSS نسخه20 برای تحلیل دادهها استفاده شد
يافتهها: در این مطالعه متوسط دفع ید ادرار 6 میکروگرم در دسیلیتر بود. در 2/21 درصد بیشتر از 10 میلیگرم در دسیلیتر و در 8/78 درصد کمتر از 10 میکروگرم در دسیلیتر بود. اختلاف میانه ید دفعی ادرار در دانش آموزان شهری و روستایی معنیدار بود (021/0 =p). ارتباط معنیداری بین متغیرهای جنسیت و سن با میانه دفعی ید ادراری در دانش آموزان مشاهده نشد.
بحث و نتيجهگيري: نتایج این مطالعه نشان داد که میزان ید دفعی ادرار در دانش آموزان مدارس لرستان در حد مطلوب سازمان بهداشت جهانی نیست؛ بنابراین ضروری است اقـدامات انجامگرفته توسط کمیته استانی کنترل اختلالات ناشـی از کمبود ید ارزیابی گردد.
ارجاعات
- در حال حاضر ارجاعی نیست.